Lokalt Væbnermesterskab i Roskilde

Oplevelserne stod i kø, da 1100 børn og unge fra hele landet i Kristi Himmelfartsferien deltog i Væbnermesterskabet, og igen i år deltog FDF Roskilde også.

I Kristi Himmelfartsferien gik det endnu en gang løs, da FDFere fra hele landet mødtes i som noget nyt i 5 finale byer; Aalborg, Silkeborg, Roskilde, Ballerup og Hillerød, for at være med i den årlige konkurrence, Væbnermesterskabet. Her fik de mange børn og unge bruget Kristi Himmelfartsferien på at dyste mod hinanden i en række discipliner. Hele 30 forskellige poster fordelt i Roskilde med afsæt i kristendom, logik, klassiske væbnerfærdigheder og en enkelt prøvelse i højden.

Fuld fart på samarbejdet

Væbnermesterskabet er en dyst i leg og klassiske FDF-discipliner for børn og unge i alderen 11 til 18 år – og deres ledere. Konkurrencen strækker sig over flere måneder: Først med online opgaver, patruljerne løser hjemme i kredsen, og som siden kulminerer med finalen i Kristi Himmelfartsferien.

“Der har været smil og glæde at se ved alle deltager. Det var tydeligt at alle har trængt til noget “rigtigt” FDF, efter flere måneder uden. Alle har været super seje og bidraget med hver deres færdigheder” siger patruljeleder Ida Eggebrecht.

Søndag sluttede konkurrencen, ved en virtuel gudstjeneste som vi så sammen på FDF huset, efterfulgt af en præmieoverrækkelse til vinderne, som markerede afslutningen på årets Væbnermesterskab.

Finalen har ikke kunne lade sig gøre uden hjælp fra forældre og lokale kræfter, som har hjulpet med at stå på posterne, bagt kage og boller, samt lavet aftensmad til patruljerne. Der skal lyde en stor TAK.

FDF Roskilde har til huse på Vindingevej 31, hvor vi mødes hver tirsdag aften, du kan dukke op og være med hvis du har lyst til at lære os at kende!