Fjeldtur til Hardangervidda afsluttet med stor succes

Efter en uforglemmelig 8-dages vandringstur gennem de betagende landskaber i Norge, er medlemmerne fra fire FDF-kredse i Hedebonetværket vendt hjem med stolthed og begejstring. Fjeldturen til Hardangervidda blev en bemærkelsesværdig oplevelse, der var fyldt med eventyr, natur og fællesskab.

På den over 75 km lange fjeldvandring førte ruten deltagerne vest om Hardangerjøkulen, Norges sjette største isbræ, og gennem det storslåede fjeldområde i Norges største nationalpark, Hardangervidda. Deltagerne blev udfordret med terræn, der bød på op- og nedstigninger af fjelde, over sten og klipper samt forbi storslåede fosser. De fleste dage var præget af strålende solskin, og selv en enkelt dag med kraftig regn kunne ikke slå de modige vandrere ud af kurs, selvom det betød våde fødder. Hver dag var en ny udfordring, som deltagerne mødte med mod og begejstring, og som belønnede dem med forbløffende udsigter, storslået natur og unikke naturoplevelser.

Undervejs på turen slog deltagerne lejr og tilbragte nætterne i telte, hvor de blev en del af et stærkt fællesskab. De 30 deltagere repræsenterede FDF-kredsene FDF Roskilde, FDF Høje Taastrup, FDF Hedehusene og FDF Hvalsø i Hedebonetværket. Aldersspændet spændte fra 14 år og opefter, hvilket skabte en unik dynamik og styrkede båndene mellem deltagerne.

Samuel Brødsgaard, en af de glade deltagere fra FDF Roskilde, udtalte: “Det har været en god oplevelse, vi har haft på fjeldturen til Hardangervidda. Naturen i Norge er simpelthen utrolig, og det har været fedt at dele denne rejse med kammerater.

 

Vandringsturen gav deltagerne ikke kun enestående naturoplevelser, men også muligheden for at styrke venskaber og udvikle nye færdigheder. De unge deltagere i alderen 14-19 år vil for altid bære minderne om denne rejse med sig og tage læringen fra turen med sig videre i livet.

Vi ønsker at takke alle deltagerne, ledere og frivillige, der gjorde denne fjeldtur til Hardangervidda mulig.

Efter denne enestående rejse er deltagerne nu glade for at være tilbage i Danmark. De bringer med sig ikke blot minder, men også en dybere forståelse for naturens skønhed og deres egne evner. Turen til Hardangervidda vil uden tvivl være et af de mest mindeværdige kapitler i deres liv.

Fakta om FDF

FDF – Frivilligt Drenge- og Pigeforbund er en folkekirkelig børne- og ungdomsorganisation med mere end 25.000 medlemmer i 350 lokale kredse fordelt over hele landet. FDF giver børn og unge et ståsted at møde verden fra gennem relationer, leg, tro og samfundsengagement.