Mesterskabet skudt i gang

Lørdag den 13. marts afholdte FDF Roskilde årets første hotspot, som er en del af det landsdækkende Væbnermesterskab, dog på en anden måde. I år blev dagen afholdt online, lige som en del af de møder som FDF’erne har holdt mens det ikke var tilladt at mødes fysisk på kredshuset.
Årets tema var “Prøv lykken”, hvor der var forskellige temaer der blev arbejdet med i løbet af dagen. Via den online platform (mesterskabet.dk), fik deltagerne stillede forskellige spørgsmål og opgaver der skulle løses ud fra teamet, eksempelvis; emojis, sang, sport og krea.

Undervejs bliver deltagerne udfordret i samarbejde og kreativitet. Opgaverne løses i patruljer med en-to voksne patruljeledere, der deltager på lige fod med de unge.

Inden dagens hotspot havde kredsens patruljeledere fået pakket proviant i en pose til hver af dagens deltagere, som var blevet kørt ud i løbet af formiddagen, til stor glæde.

Henover de næste par måneder vil kredsens Væbnere, Seniorvæbnere og Seniorer forberede sig på selve Finalen der finder sted i Kristi Himmelfartsferien. De seneste par år, har omkring 1.600 børn og unge fra hele landet dystet mod hinanden på Finalen i København, over fire dage. På Finalen er der blevet knust koder, opklaret mysterier og dystes i hæsblæsende discipliner. I år hvis alt går efter planen bliver dette afholdt regionalt. Det betyder at Væbnermesterskabet bliver afholdt i nærheden af os, nærmere bestemt Roskilde. Hvor der bliver etableret fysiske poster som krydses med online fællesoplevelser.

Næste hotspot afholdes lørdag den 17 april.