Sommeraktiviteter

I denne uge skulle FDF Roskilde have været på deres årlige sommerlejr. I stedet blev medlemmerne tilbudt sommeraktiviteter på FDF-Huset og i lokalområdet.

Puslinge, tumlinge og pilte på opdagelse i Roskilde
Sommeraktiviteterne startede mandag, hvor puslinge, tumlinge og pilte havde en fantastisk dag. Deltagerne havde mulighed for at bygge sin egen mini-båd, som senere på dagen skulle afprøves i åen ved Byparken. Dagen bød også på en rundvisning på Roskilde Kloster.

Tirsdag gik formiddagen med at lave mad på bål (spaghetti med kødsovs), kreative sysler og snitte pinde.

Efter frokost fulgte deltagerne i “Sille og Sigurds fodspor”, og var på løb rundt i Roskilde, hvor der skulle findes vej ved hjælp af billeder. Undervejs skulle der løses en kode skrevet i runer, gættes gåder samt løses andre små og udfordrende opgaver.

Væbnere, seniorvæbnere og seniorer på cykeltur
Onsdag morgen startede sommeraktiviteten for kredsens væbnere, seniorvæbnre og seniorer, som tog på cykeltur i lokalområdet omkring Roskilde.

Cykelturen startede med at stop ved Lynghøjsøerne, hvor der var mulighed for at få en dukkert samt muligheden for at få lidt frokost inden turen gik videre med Hvalsø. I Hvalsø blev der slået lejr for natten, og var der mulighed for at sove i hængekøjer, der netop er anskaffet via en bevilling fra Dansk Ungdoms Fællesråd.

Torsdag sadlede deltagerne op og turen gik videre mod Ledreborg Klatrepark. Her var der rig mulighed for at klatre og svæve fra træ til træ oppe i trækronerne. Dagen sluttede af med at cykle mod Herslev Strand, hvor der blev slået lejr for natten.

Natten mellem torsdag og fredag bød på regn, men deltagerne sov trygt i shelter og i egen bivuak, som nogle af deltagerne byggede. Formiddagen gik med at cykle tilbage til kredshuset, hvor der ventede en oprydning efter en dejlig cykeltur.

De frivillige ledere hos FDF Roskilde glæder sig til at se børn og unge igen efter sommerferien. FDF Roskilde har til huse på Vindingevej 31, hvor man mødes hver tirsdag aften.