Jubii det er fastelavn: Vaskemaskine og frihedsgudinden gik kat-walk

Weekenden med fastelavn er over os og det betyder et have af festligt udklædte børn over alt i landet. I sydbyen i Roskilde er Jakobskirken blevet samlingspunkt for den festlige begivenhed, hvor mere end 160 mennesker mødte op.
Kirken har inviteret både de grønne spejdere og områdets FDF'er ind til at være en del af fastelavn, som begyndte med gudstjeneste og skuespil, inden den stod på tøndeslagning, otte tønder for at være helt præcis.

Efter tøndeslagningen, hvor de fleste kostumer var gemt godt væk af skibukser og flyverdrager, flygtede folk indendørs til kaffe, kage og hygge og Jakobskirkens helt egen kat-walk, hvor børnene fik mulighed for at vise deres fine kostumer frem.

Der var både sommerfugle, vaskemaskiner, en chipsautomat, en vasketøjskurv og så meget apropos februar måneds vejr en regnvejrssky.

I papiravisen kan du læse om både forældrene, bedsteforældrene og præstens bedste minder fra fastelavn da de var børn.

Dagbladet Roskilde, 22. februar 2020, Lars Kimer