Nordea Fonden støtter klatrekursus hos FDF Roskilde

Nordea Fonden har doneret 16.800 kr. til FDF Roskilde, som er i gang med at uddanne klatreinstruktører til kredsen. I den forbindelse har Fonden doneret penge til indkøb af nyt klatreudstyr samt penge til at kunne sende nogle af kredsens seniorer afsted på kursus.
I foråret var kredsens to seniorer, Ellen Egemar Knudsen og Ida Eggebrecht afsted på begynderkursus i træklatring, hvor de lærte om udstyr og sikringsteknikker, herudover var der igennem weekenden praktisk træning i træerne ved kredshuset i Hedehusene, hvor kurset blev afviklet.

“Det er super fedt at klatre, vi har mange gange inden dette kursus haft mulighed for at prøve forskellige ting indenfor klatring, for eksempel er vi hvert år afsted på Væbnermesterskabet inde i København, hvor der ofte er mange forskellige poster, hvor man klatrer i træer eller rapeller fra tårnet ved Hvidovre brandstation”, udtaler Ellen og Ida.

I den kommende periode, inden Ellen og Ida kan påbegynde selve instruktørkurset, er der selvstudie, hvor de via træning skal igennem forskellige discipliner indenfor træklatring, således at de har nok erfaring. De er derefter kommet et skridt videre, inden de er færdiguddannede klatreinstruktører, hvorved de kan lave klatreaktiviteter for kredsens medlemmer.

Overrækkelsen af den økonomiske støtte fandt sted onsdag 24 oktober i idrætsanlægget ved Hedegårdenes Skole, hvor bankdirektør for Nordea, Roskilde, Timm Schiander overrakte pengene til kredsens kasserer Linda Lykke. Under overrækkelsen fik Timm mulighed for at se hvad pengene var blevet brugt på af nyt klatreudstyr. Desuden viste Ellen og Ida hvad de havde lært på begynderkurset.

En stor tak for donationen til Nordea Fonden for støtten!