Dyne, komfur og bad er skiftet ud med telt, sovepose og bål

I alt fald fra den 26. til den 31 juli 2015, hvor 58 FDFere fra FDF Roskilde og FDF Gevninge var på sommerlejr i Ganløse.
Når frivilligt arbejde skaber oplevelser for livet

Sommerlejren er et af årets højdepunkter for små og store FDFere. Det ved Christian Hjortshøj. Han er en af de frivillige ledere, der har brugt en del tid på at få alt fra program til overnatning og madplanen på plads, så er det det hele værd.
”Alle vil gerne på en fed sommerlejr – og både børnene og de unge forventer aktiviteter, der er lidt ud over det sædvanlige. Derfor gik vi også i gang med planlægningen for et halvt år siden. Det kræver mange timer. Men det er en fantastisk følelse, når frivillige løfter i flok. Alle har kompetencer, de kan bidrage med til en god sommerferieoplevelse” siger Christian Hjortshøj, der er leder i for væbnerne (børn mellem 11-13 år).

Temaramme og lysten til at give oplevelser videre

Lejren er bygget op med et tema baseret på forskellige eventyr. Temarammen er den ”lim”, der får det hele til at hænge sammen. Gemt imellem eventyrets folder er aktiviteter som forhindringsbane, produktion af egen medisterpølse samt heldagsløb. Drivkræften bag lejren er lysten blandt de mange frivillige ledere til at give de oplevelser videre, som de selv har fået.

”Som gammel FDFer ved man, hvor fantastisk det er at leve sig ind i en temaramme, når de voksne også er med på ideen. Når der så tilsættes mad over bål, smuk natur samt overnatning i udendørs hems, så har du en fantastisk sommeroplevelse, ” siger de frivillige ledere i kor.

Du kan se mere om FDF Roskildes eller FDF Gevninges arbejde på www.fdfroskilde.dk og www.fdf.dk/gevninge