Et modigt fællesskab: Børn og unge fra FDF Roskilde på stor landslejr

I ti dage har FDFerne fra Roskilde udfordret deres mod sammen med 10.000 andre børn og unge på FDFs store landslejr.

18 børn og unge har sammen med en flok voksne frivillige fra FDF Roskilde brugt 10 dage af sommerferien på FDFs store landslejr. I begyndelsen af juli drog de i fællesskab til fantasilandet Coratia for sammen at udfordre modet og fylde rygsækken med stjernestunder, nye venskaber og stærke minder.

Christian Hjortshøj er en af de frivillige voksne på landslejren, og han fortæller, at det giver noget helt unikt til børnene og de unge, når de mødes med andre FDFere fra hele landet. På årets landslejr er mod det gennemgående tema, fordi personlige grænser er et vigtigt tema i mange børn og unges liv.

“Alle vil gerne på en fed landslejr – og deltagerne forventer aktiviteter, der er lidt ud over det sædvanlige og i sær når vi snakker landslejr, 10 dage med primilejr og mad over bål. Derfor gik vi også i gang med planlægningen allerede for et år siden. Det kræver mange timer. Det er en fantastisk følelse, når frivillige løfter i flok og at deltagerne bruger de færdigheder vi har øvet i løbet af året for at være klar til lejren. Alle har kompetencer, som kan bidrages med, for at få en særdeles fremragende sommerferieoplevelse,” siger Christian Hjortshøj.

I løbet af den store landslejr er børnene blevet mødt med forskellige udfordringer, som har sat modet på prøve. Nogle stryger til tops på klatrevæggen uden at blinke, mens andre skal bruge kammeraternes støtte for at tage de første skridt. Og nogle bliver på jorden, fordi de mærker, at det også er helt okay at sige nej til at gøre noget, man ikke har lyst til.

Det er ikke så vigtigt, hvor de enkelte møder modets grænser, så længe de mærker, at det trygge fællesskab gør det lettere at flytte dem. De mange deltagere er kommet hjem med et fastere ståsted at møde verden fra.

”Noget af det bedste ved Landslejren var at den var så lang, således at man ikke følte at man skulle nå noget hele tiden, dog alligevel at man nåde det hele uden at der var tidspres”, siger 13-årige Aske Morsing og 13-årige Janus Dalsgaard tilføjer, “Det var fedt at samles 10.000 mennesker til stort lejrbål, hvor vi hver gang så/oplevede et kapitel af historien om Amelia og hendes venner. Der var et godt lejrbåls band, som både sang FDF sange og andre sommer hits. Natten til søndag var vi på et uhyggeligt natløb, hvor man skulle være modig for at gennemføre.. vi gik igennem en mørk skov, hvor vi mødte zombier og andre mareridtsagtige figurer.”

FDF Roskilde holder nu en velfortjent sommerferie, men mødes igen til ugentlige aktiviteter på kredshuset til august. Kredshuset er beliggende på Vindingevej 31, hvor kredsen mødes hver tirsdag aften. Vi starter ny sæson fra den 16. august. Kom meget gerne forbi og mød de frivillige og se om dette er noget for dig. Vi tager imod nye medlemmer løbende.

 

Fakta om FDF
FDFs landslejr afholdes hvert femte år af Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF. FDF er en frivillig børne- og ungdomsorganisation med 350 lokale kredse over hele landet. FDF giver børn og unge et ståsted at møde verden fra gennem relationer, tro, leg og samfundsengagement.