En festlig weekend i Jakobskirken

Denne weekend var fastelavn over os og det betyder et have af festligt udklædte børn rundt om i landet. I Jakobskirken i Roskilde var også samlingspunkt for den festlige begivenhed.

Kirken, de lokale FDF’ere og KFUM-Spejdere, havde i samarbejde sørget for at få festlighederne til at lykkes. Ved indgangen blev dagens gæster mødet af præsterne der opfordrede til at man kunne lave sine egne “Kærlighedsbriller” og gamle mundbind. Herefter begyndte gudstjenesten, hvor KFUM’erne havde sørget for et skuespil over bibelhistorien, Jesus helbreder en blind mand.

Efter gudstjenesten var der traditionen tro tøndeslagning, hvor hele 10 tønder var sat op og klar til at blev slået til. FDF’erne havde stået for pyntning og opsætning af disse.

Efter tøndeslagningen, hvor de fleste kostumer var gemt godt væk vintertøj, gik turen indendørs til varm kakao, fastelavnsboller, hygge og Jakobskirkens helt egen catwalk, hvor børnene fik mulighed for at vise deres fine kostumer frem.

Der var både prinsesse, brandmænd, cowboys, og mange andre fantastiske kostumer.