1500 afsted til Væbnermesterskabet

Oplevelserne stod i kø, da 1500 børn og unge fra hele landet i Kristi Himmelfartsferien deltog i Væbnermesterskabet, og igen i år deltog FDF Roskilde også.

I Kristi Himmelfartsferien gik det endnu en gang løs, da FDFere fra hele landet mødtes i København for at være med i den årlige konkurrence, Væbnermesterskabet. Her fik de mange børn og unge bruget Kristi Himmelfartsferien på at dyste mod hinanden i en række discipliner. Hele 45 forskellige poster fordelt over hele hovedstadsområdet med afsæt i leg, logik og hæsblæsende prøvelser i højden.

Fuld fart på samarbejdet

Væbnermesterskabet er en dyst i leg og klassiske FDF-discipliner for børn og unge i alderen 11 til 18 år – og deres ledere. Konkurrencen strækker sig over hele fem måneder: Først med online opgaver, patruljerne løser hjemme i kredsen, og som siden kulminerer med finalen i Kristi Himmelfartsferien.

”Det har været en stor oplevelse for deltagerne at få lov at prøve sig selv af til så stort et arrangement. Alle kan være med og bidrage med hver deres færdigheder, og der har været brug for alle kræfter undervejs,” siger patruljeleder Christian Hjortshøj.

Søndag sluttede konkurrencen, ved en friluftsgudstjeneste på teltpladsen i Ballerup, efterfulgt af en præmieoverrækkelse til vinderne, som markerede afslutningen på årets Væbnermesterskab. Under præmieoverrækkelsen blev kredsens Seniorpatrulje, ”Fem fede gifflar”, kåret med en 5. plads i specialist-kategorien Logik.

Flere billeder og videoer kan findes på Væbnermesterskabets Facebook side.