I fodsporerne af Christian d. 4.

Lørdag d. 6 april afholdt FDF Roskilde årets andet Hotspot, som er en del af det landsdækkende Væbnermesterskab. I løbet af hotspotet fulgte deltageren Arkæologen Anders, der har fundet en kuffert med et mystisk indhold.
13 friske FDF’ere fra FDF Roskilde mødtes fredag på FDF Huset, Vindingevej 31. Da de mødtes fredag, lavede deltagerne fælles aftensmad over mål (Chili con carne), aften sluttede med at gå til køjes i shelteren på grunden.

Lørdag morgen havde deltagerne fået besked på at være klar ved deres computere, for at få en besked fra Arkæologen Anders, der havde fundet en kuffert med et mystisk indhold. Indholdet i kufferten viste sig at havde forbindelse til Christian d. 4. Igennem dagen fik patruljerne stillede forsklige opgaver, som deltagerne sammen skulle løse. Eksempelvis skulle de bygge et slot til kongen i modalrevoks. Dagen sluttede af med at arkæologen og deltagerne fandt en skjult skat, der havde til hørt Christian d. 4.

Henover de næste par måneder vil kredsens Væbnere, Seniorvæbnere og Seniorer forberede sig på selve Finalen der finder sted i Kristi Himmelfartsferien. Omkring 1.600 børn og unge fra hele landet vil på Finalen dyste mod hinanden, over fire dage. På Finalen skal der knuses koder, opklares mysterier og dystes i hæsblæsende discipliner. Finalen finder sted i København, og de i alt 45 poster er spredt over hele Storkøbenhavn.

Undervejs bliver deltagerne udfordret i samarbejde, kreativitet og udholdenhed. Opgaverne løses i patruljer med en voksen patruljeleder, der deltager på lige fod med de unge.

Hvis du har behov for at havde billede i fuld strøelse, kan billederne hentes i vores billedearkiv.