Væbnermesterskabet skudt igang

Fredag den 4. februar starter Væbnermesterskabet og FDF Roskilde deltagere.

 

Hvad er Væbnermesterskabet (VM)?

Kort fortalt er VM en konkurrence, hvor alle væbnere, seniorvæbnere og seniorer fra hele Danmark. Konkurrencen starter lørdag den 4. februar og slutter med finalen i Kristi Himmelfartsferien (17. maj – 21. maj)(mere info og tilmelding til finalen kommer senere, samt hotspot 2). Selvom det er en konkurrence (altså fokus på at vinde) er det vigtigste for langt de fleste deltagere at have en fantastisk oplevelse sammen med sine FDF-venner og prøve nogle sjove, skøre, vilde, fede, anderledes aktiviteter og opgaver end dem man normalt prøver til FDF (eller andre steder).

Væbnermesterskabet er opbygget i to etaper – netdelen (Hotspot) og Finalen. Netdelen består af løbende opgaver, som løses på mesterskabets hjemmeside (www.mesterskabet.dk).

Hotspots

I løbet af foråret er der to weekender/dage, hvor der er  opgaver, vi løser sammen. Disse dage kaldes Hotspots, og her er patruljerne samlet for at løse opgaver på samme tid som alle andre patruljer i landet.

Finalen

På finalen foregår konkurrencen som et stort løb, hvor posterne er fordelt rundt i hele Storkøbenhavn, og hvor patruljerne derfor benytter tog og bus (samt gåben) for at komme rundt mellem posterne. Alle har teltlejr i en park (de sidste mange år i Malmparken), der fungerer som udgangspunkt for VM finalen.

 

Hvor og hvornår foregår VM?

  • Hotspot 1– Lørdag 4/2 kl. 08.30-13.30.
  • Hotspot 2– Fredag 10/3 kl. 17.00 – Lørdag 11/3 kl. 21.30. (Vi er ved at planlægge at også tager en overnatning på kredshuset enten fra fredag til lørdag eller lørdag til søndag, mere om dette senere)
  • Finalen– Onsdag 17/5 kl. 19.30 til søndag 21/5 kl. 13.00.

 

Hvad koster det at være med?

  • Hotspot 1 koster 30 kr.
  • Hotspot 2 koster 70 kr.
  • Finalen koster 650 kr.

 

Hvem kan være med?

Alle kredsens Væbnere, Seniorvæbnere og Seniorer deltager forhåbentlig, og har man en ven som man meget gerne vil vise hvad det fedeste FDF er for noget, kan han/hun også godt deltage. Vi skal naturligvis helst vide dette så tidligt som muligt, og i forhold til Finalen er det endnu vigtigere at vi ved det tidligt.

 

Hvad er en patrulje?

På VM er vi inddelt i patruljer, hvor hver patrulje består af 3-6 Væbnere/Seniorvæbnere/Seniorer + 1-2 ledere. Konkurrencemæssigt er VM opdelt i 2 aldersklasser: Væbnere + Seniorvæbnere i én kategori, og Seniorer i én anden kategori.

 

Forældrehjælp…

For at væbnermesterskabet kan lykkes, har vi behov for hjælp fra jer forældre til lidt forskellige ting.

Hotspot 1:
  • At der bliver bagt en til to kager
  • Af der bliver bagt nogle boller
  • Søger for lidt fugt til deltager

I forhold til hotspot 2 og finalen vil der komme yderligere information ud omkring hvad der er behov for hjælp, bl.a. kørsels, bage boller, samt lave aftensmad.

 

Tilmelding

Tilmelding foregår online via kredsens webside/medlem.fdf.dk.

Tilmelding til dette års første hotspots er åben nu! Tilmeldingsfristen er torsdag den 2. februar kl. 20:00

Mere information omkring hotspot 2 og finalen

Vi arbejder på at information om anden hotspot og finalen kommer ud løbende i løbet af foråret. Vi håber meget i vil deltage.